Θυμήθηκαν την Γαλακτοκομική Σχολή!!!

Θυμήθηκαν την Γαλακτοκομική Σχολή!!!

ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

                  Θυμήθηκαν την Γαλακτοκομική Σχολή!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ (3) ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ- ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Θυμήθηκαν την Γαλακτοκομική Σχολή!!!

Αυτά μπορεί να συμβαίνουν μόνο στον Δήμο Ελασσόνας και μόνο από την σημερινή Δημοτική Αρχή!!

Ποτέ στο παρελθόν καμία Δημοτική Αρχή δεν λειτούργησε με αυτή την πρακτική.

Όταν οι Γάτσας- Καρανίκας ανέλαβαν την εξουσία στον Δήμο Ελασσόνας πρίν (3) χρόνια λειτουργούσε η Σχολή Γαλακτοκομίας, με λίγους , αλήθεια ενδιαφερόμενους, ωστόσο υφίστατο.

Μάλιστα και αξίζει να το επισημάνουμε,είχε κάνει και τα χαρτιά του, υποβάλλοντας και την σχετική αίτηση ο σημερινός Δήμαρχος κ. Γάτσας προκειμένου να αποκτήσει την ιδιότητα του σπουδαστή Γαλακτοκομίας.

Επίσης έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι…πλάτη για την ίδρυση της Σχολής είχε βάλει και ο τότε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Φρόντισαν ωστόσο οι σημερινοί Δημοτικοί άρχοντες αυτή η Σχολή να κλείσει, για τους δικούς τους λόγους βέβαια και τώρα έναν χρόνο πρίν τις εκλογές θέλουν να την …ξαναστήσουν!!

Ποτέ δεν είναι αργά,αρκεί μόνο να μην αποδειχθεί ότι χρησιμοποιούν την Σχολή για άλλους λόγους

Προχθές λοιπόν, λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ελασσόνας την παρακάτω ενημέρωση:

Ειδική συνεδρίαση για την ίδρυση αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στην Ελασσόνα

Σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, η ίδρυση και λειτουργία δημόσιου αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας και η έγκριση υποβολής του σχετικού αιτήματος στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η λειτουργία ενός νέου Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)  της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας», μέσω του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό η πρόσκληση της συνεδρίασης έχει αποδέκτες εκτός από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και όλους τους βουλευτές του Ν. Λάρισας κ.κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα, Στέλλα Μπίζιου,  Βασίλη Κόκκαλη, Άννα Βαγενά, Ευαγγελία Λιακούλη, Κυριάκο Βελόπουλο καθώς και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Με γνώμονα την οργάνωση και την υποστήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των σημερινών αλλά και των αυριανών απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα, καθώς η περιοχή αποτελεί την καρδιά της κτηνοτροφίας και της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της χώρας, ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει ένα τμήμα σε νέες εγκαταστάσεις και εργαστήρια, με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου οι απόφοιτοι θα είναι σύγχρονοι επαγγελματίες, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, τοποθετώντας την κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική επαρχία Ελασσόνας σε κυρίαρχο ρόλο οδηγού που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις του γαλακτοκομικού κλάδου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις