ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΝΕΑΣ… Τους στερούν τα ξύλα για τον χειμώνα!!

ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΝΕΑΣ…

Τους στερούν τα ξύλα για τον χειμώνα!!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.

Τεταμένη είναι εδώ και καιρό η κατάσταση στην Κρανέα με τους κατοίκους να είναι πολύ θυμωμένοι και εξοργισμένοι με την στάση του Δασαρχείου σε ότι αφορά την διανομή των χωρικών, τα ξύλα που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες της θέρμανσης, στους μήνες του χειμώνα.

Όπως μας καταγγέλλουν οι κάτοικοι, σε πολλές οικογένειες έχουν γίνει περικοπές στην ποσότητα των ξύλων που τους χορηγούνται, αλλά και σε αρκετές δεν δόθηκαν καθόλου με το πρόσχημα ότι , οι χήρες, ή κάποιες οικογένειες που έχουν συντάξεις από το εξωτερικό δεν δικαιούνται να προμηθευτούν!!

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο χωριό είναι πολύ δυσάρεστη και οι κάτοικοι νοιώθουν ότι κάποιοι θέλουν να τους κάνουν κακό ή να εκμεταλλευθούν τις ποσότητες των ξύλων για ίδιον όφελος!!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πώς τόσο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου όσο και ο Αντιδήμαρχος μέχρι σήμερα δεν αντέδρασαν και ούτε απευθύνθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται.

Αυτό που προβληματίζει ακόμα πιο πολύ είναι ότι ο Πρόεδρος του χωριού ενώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των καυσόξυλων και γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει δεν έλαβε καμία θέση!!

Πολλά  και διάφορα ακούγονται, ότι ενώ υπάρχουν οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί, στην πορεία δεν αποδίδονται τα ξύλα επειδή λαμβάνουν κάποια μικροποσά από συντάξεις!!

Το ερώτημα που θέτουν οι κάτοικοι είναι που καταλήγουν αυτά τα ξύλα, και γιατί δεν αποδίδονται.

Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι με τα ποσά που λαμβάνουν από τις συντάξεις μπορούν οι κάτοικοι να καλύψουν τα έξοδά τους;!!!

Επίσης είναι ανοιχτό ακόμα το τεράστιο θέμα με τα ξερά και πεσμένα ξύλα στο δάσος της Οξυάς, να επισημάνουμε ότι κάναμε αρκετά ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, τα οποία όπως καταμαρτυρούν οι κάτοικοι τα καρπώνονται μια χούφτα άνθρωποι που κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα!!

Επίσης δεν δόθηκε καμία απάντηση από το Δασαρχείο για τις καταγγελίες που υπάρχουν ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που φροντίζουν τον χειμώνα να κόβουν δένδρα για να τα παίρνουν το καλοκαίρι ως πεσμένα!!

Θα δεηθεί ποτέ κανείς από την αρμόδια υπηρεσία να μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει και αν όλα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικο είναι αληθή;

Έχει ξεχωριστή αξία το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε συλληφθεί κάτοικος της Κρανέας σε ότι αφορά το θέμα που αναφέραμε, ο οποίος μετά από πολιτική παρέμβαση αφέθηκε ελεύθερος,και σήμερα πρωταγωνιστεί!!

Είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν στο δάσος της Οξυάς και είναι από παράδοξα εως και ύποπτα.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι τα περασμένα χρόνια κάποιοι επίδοξοι χρυσοθήρες είχαν χρησιμοποιήσει βαρέως τύπου μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμο περίπου ενός χιλιομέτρου κόβοντας δεκάδες δένδρα για να φτάσουν στον προορισμό τους, εκεί που πίστευαν ότι είναι κρυμμένος ο θησαυρός, όπου έσκαψαν με εκσκαφέα!!

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πώς κανείς από τους δασικούς που είναι υπεύθυνοι για τον συγκεκριμένο τομέα δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό!!

Οι χρυσοθήρες είχαν στήσει και αντίσκηνο που χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες τους!!

Θα μας απαντήσει κανείς τελικά τι γίνεται εκεί πάνω, ή είναι άλλο καθεστώς, ξεχωριστό, αυτόνομο!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο