ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ; Ελασσονίτικη Πρωτοτυπία;

ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ  ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ;

Ελασσονίτικη Πρωτοτυπία;

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΑΤΩΝ –ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ!

Και μια πρωία, ακολούθησαν και άλλες πρωτοτυπίες, οι κάτοικοι της πόλεως Ελασσόνας αντίκρυσαν την νέα παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά τους κάδους απορριμάτων, και ήταν ο…φυλακισμός  τους από ξύλινες βαμμένες σανίδες!!

Δεν γνωρίζουμε ποιανού ιδέα και σύλληψη ήταν αυτή η παρέμβαση,η οποία όπως διαπιστώνεται στην πράξη αντί να λύσει προβλήματα, δημιουργεί νέα και σε περιπτώσεις δυσκολεύει πάρα πολύ αρκετούς ηλικιωμένους να εναποθέσουν τα απορρίματα τους στους κάδους!

Προφανώς αρκετοί δημότες εντόπισαν τις δυσκολίες και η εφημερίδα έγινε δέκτης αυτών των παραπόνων τα οποία και καταγράφουμε.

Εκτός από τα προβλήματα που προαναφέραμε, και ο χώρος που μεσολαβεί από τις σανίδες ως τους κάδους θα γεμίσει από σκουπίδια αυξάνοντας έτσι την επικινδυνότητα για την υγεία των πολιτών!

Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοτυπίας μπορούν να επικαλεστούν του κόσμου τις δικαιολογίες για την κατασκευή των προστατευτικών στους κάδους, από εικαστική παρέμβαση-θεός φυλάξοι- εως περιβαλλοντικούς!!

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει καμία βάση, είναι όλα τους τα επιχειρήματα έωλα, δεν αντέχουν ούτε στην στοιχειώδη λογική.

Ο μοναδικός λόγος που έγινε αυτή η κατασκευή, ήταν για να δώσουν δουλειά σε κάποιους ξυλουργούς και τίποτ άλλο.

Αν ήθελε η δημοτική αρχή να πρωτοτυπήσει, και να γίνει σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την χώρα, όφειλε να αγωνιστεί, για την κατάργηση των κάδων !!

Όπως ακριβώς το γράφουμε , για την κατάργηση των κάδων!!

 Και αν αγνοούν ότι υπάρχουν κοινωνίες που έχουν καταργήσει τους κάδους δεν έχουν παρά να ρωτήσουν για να πληροφορηθούν τι πραγματικά συμβαίνει στις κοινωνίες με περιβαλλοντική συνείδηση.

Βρήκαν τρόπους να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών χωρίς να υπάρχει ούτε ένας κάδος, για να μη είναι υποχρεωμένοι κάθε φορά που τον αδειάζουν να απολυμαίνουν κιόλας τόσο τους κάδους όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας ενημερώσουν από την Δημοτική Αρχή ,από πότε έχουν να πλυθούν οι κάδοι των απορριμάτων, και να γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση.

Είναι γνωστό επίσης ότι κανένας πολίτης δεν επιθυμεί να υπάρχει έξω από το σπίτι του κάδος απορριμάτων διότι γίνεται σημείο μόλυνσης , με υψηλή επικινδυνότητα για την δημόσια υγεία.΄

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο