ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ… Συνελήφθη o φερόμενος ως εκβιαστής ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΑ» ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ…         Συνελήφθη o φερόμενος ως εκβιαστής ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΑ» ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ…

                Συνελήφθη o φερόμενος  ως εκβιαστής

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΑ»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ  ΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ…         Συνελήφθη o φερόμενος ως εκβιαστής ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΑ» ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗ

Πολύς είναι ο θόρυβος που προκλήθηκε από την είδηση σε καθημερινά ενημερωτικά μέσα ότι έγινε απόπειρα εκβίασης Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας  η οποία κατέληξε στην σύλληψη του επίδοξου εκβιαστή.

Ένας άνδρας με καταγωγή από το Βλαχογιάννη που εργάζεται και σε χώρα του εξωτερικού, ξαφνικά και χωρίς κανένα αποδεικτό που να δικαιολογεί την ενέργειά του, επιχείρησε να εκβιάσει Πρόεδρο Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας, απειλώντας τον πως αν δεν του καταβάλλει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ θα τον καταγγείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον Δήμαρχο Ελασσόνας και στον Επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης,ότι του έκλεψε χρήματα σε παιχνίδι!!

Αυτό που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό και φυσικά κανένα από Μέσα ενημέρωσης δεν φρόντισε να κάνει ρεπορτάζ και να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει είναι ότι ο 36χρονος επιχείρησε να εκβιάσει άλλα δύο πρόσωπα, σύμφωνα με τον  πρόεδρου του Συλλόγου..

Να πάρουμε όμως το νήμα από την αρχή.

Στην Ελασσόνα κάποια παρέα αποφάσισε να ιδρύσει έναν Αθλητικό Σύλλογο με την επωνυμία  «ΣΤΟΑ» και θα στεγάζονταν στην στοά του Σιδηρόπουλου.

Πράγματι,ιδρύθηκε ο Σύλλογος όπως προβλέπεται απο τους νόμους με Πρόεδρο τον κ. Δ Α ο οποίος όπως μας δήλωσε δέχθηκε και αυτός τις απειλές του 36χρονου ο οποίος του ζητούσε,για τον ίδιο λογο,100 χιλιάδες ευρώ!

Επειδή οι απειλές του, παρέπεμπαν σε συκοφαντική δυσφήμηση και το χειρότερο αφορούσαν και μέλη της οικογένειας ο Πρόεδρος του Συλλόγου προέβη σε αποστολή εξώδικου και όπως μας ενημέρωσε αν δεν σταματήσει ο 36χρονος θα καταθέσει μήνυση εναντίον του και θα ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Επίσης μας ενημέρωσε πως, ο 36χρονος όπως ό ίδιος ισχυρίζονταν, δια μέσω του κινητού του έπαιζε σε ηλεκτρονικό τζόγο όπου και ενδεχομένως να έχασε αρκετά χρήματα, και δεν ήταν λίγες οι φορές που του δάνεισε χρήματα ο Πρόεδρος, μπροστά σε άλλους, όχι για να παίξει ,αλλά για να ζήσει.

Μας επισήμανε επίσης πώς, ο 36χρονος επέλεξε να στραφεί εναντίον του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης εκτιμώντας ότι λόγω της δημόσιας θέσης που κατέχει θα υπέκυπτε στις αξιώσεις του.

Επίσης, απειλές δέχθηκε και ένα τρίτο πρόσωπο από το οποίο ο 36χρονος ζητούσε 50 χιλιάδες ευρώ πάντα και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

Η λίστα με τους εκβιαζόμενους δεν σταματά εδώ, αφού όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ο 36χρονος έβαλε στο στόχαστρό του και αστυνομικούς οι οποίοι τυγχάνει να είναι συγγενείς του, ότι δήθεν τον καλύπτουν!!

Ο Σύλλογος δεν λειτούργησε για μεγάλο διάστημα και λόγω των προβλημάτων με τον κορωνοιό.

Σε ότι αφορά τον 36χρονο όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου 3με4 φορές και αυτό ήταν όλο, στα τέλη του Δεκεμβρίου, και ο Σύλλογος σταμάτησε την λειτουργία του μετά από ένα μήνα.

Μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης μετά από συμβουλή του δικηγόρου του, προκειμένου να λήξει άπαξ αυτή η κατάσταση, καθώς θα μπορούσε να λάβει και διαστάσεις ανεξέλεγκτες,  και μετά από διαπραγματεύσεις με τον 36χρονο συμφώνησε να του καταβάλλει το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ σε 3 δόσεις η κάθε μία των 5 χιλιάδων.

Μετά από αυτή την συμφωνία ο Πρόεδρος της Επιχείρησης προσέφυγε στην Ελληνική Αστυνομία και αφού εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει αποφασίστηκε να προσημειωθούν τα χαρτονομίσματα και να κλεισθεί το ραντεβού για να τα παραλάβει ο 36χρονος προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του εκβιασμού.

Πράγματι, το ραντεβού κλείστηκε σε Κεντρικό Καφέ στην Λάρισα και μόλις ο 36χρονος παρέλαβε τον φάκελο με τα χρήματα οι άνδρες της Ασφάλειας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έκλεισε καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν την υπόθεση για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει παρανομία, ή αν ο 36χρονος για τους δικούς του προσωπικούς λόγους αποφάσισε να προβεί σε αυτές τις ενέργειες.

Η ΕτΕ επιχείρησε επανειλημμένα να έρθει σε επαφή με τον 36χρονο προκειμένου να καταγράψει και την δική του εκδοχή κάτι που στάθηκε αδύνατον διότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν συνεχώς απενεργοποιημένο.

Στην Τρίτη προσπάθεια που κατέβαλλε για επικοινωνία η εφημερίδα παρ ότι γινόταν η κλήση δεν απαντήθηκε ποτέ.

Στην συνέχεια λάβαμε ένα τηλεφώνημα από τον 36χρονο και αφού του συστηθήκαμε  του ζητήσαμε αν ήθελε να μας μιλήσει για όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας και μας απάντησε ότι θα συμβουλευθεί την δικηγόρο του αν πρέπει να μας μιλήσει.

Μας ζήτησε ο 36χρονος να επικοινωνήσουμε με την δικηγόρο του, το τηλέφωνο της οποίας και μας έδωσε, επικοινωνήσαμε με το γραφείο και μια συνεργάτιδα της δικηγόρου μας είπε ότι θα μας καλέσουν αργότερα καθώς δεν ενημερώθηκε ακόμα η ίδια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις