ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ… Μοιράζει χρήματα;!!! Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ!! ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!! ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ …ΤΡΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ…

Μοιράζει χρήματα;!!!

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ!!

 ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!

ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ …ΤΡΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και απ ότι φαίνεται δεν θα σταματήσει αυτό το κακό άμα δεν αλλάξει η νοοτροπία όσων κυβερνάνε, το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, και, φυσικά, ο τρόπος ελέγχου για την συνετή και νόμιμη διαχείριση των δημοτικών κονδυλίων.

Κατά διαστήματα σχεδόν σε όλες τις περιόδους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την μεταπολίτευση και μετέπειτα η σχέση τοπικών αρχόντων και εργολάβων βρίσκονταν σε μόνιμη συζήτηση μεταξύ των δημοτών για το αν και κατά πόσο τηρούνται οι προβλεπόμενες από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και του Κράτους, διατάξεις για την δημοπρασία των έργων, την ανάθεσή τους, την καλή εκτέλεση και σωστή παραλαβή.

Σχεδόν στα στόματα όλων των πολιτών η μόνιμη επωδός ότι, όλοι τα παίρνουν και ότι οι εργολάβοι χρηματίζουν τους αιρετούς!!

Αυτό βέβαια δεν είναι αλήθεια καθώς υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τα κοινά και τους διέκρινε η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα.

Βέβαια έχουμε δει και πολλές φορές το αντίθετο, αιρετοί να χρηματίζονται σε όλες τΙς βαθμίδες της εξουσίας και πολλοί εξ αυτών να καταλήγουν στην φυλακή!!

Χρόνια τώρα τον Δήμο Ελασσόνας τον ταλανίζουν αυτές οι υποθέσεις με κάποιους εργολάβους οι οποίοι πυκνά συχνά καταφεύγουν στην δικαιοσύνη για να πάρουν τα χρήματα που θεωρούν ότι τους χρωστά ο Δήμος από τα έργα τα οποία αποπεράτωσαν κατόπιν εντολής της αρχής.

Πολλά …παρατράγουδα σημειώθηκαν την εποχή που η Τ.Α. πέρασε από την …εποχή του…Καποδίστρια στην εποχή του…Καλλικράτη, τότε υπήρξαν και περιπτώσεις που κατά την λαική ρήση, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι ,σε βάρος όμως της Δημοτικής περιουσίας!!

Το εκπληκτικό ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε το αίτημα για την πληρωμή των κονδυλίων που ζητά ο εργολάβος κρίνοντας ότι η ανάθεση που του έγινε δεν ήταν νόμιμη!!

Επίσης εκπληκτικό είναι ότι πρωτόδικα ο Δήμος κέρδισε σε ότι αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση!!

Παρ όλα αυτά όμως η Δημοτική Αρχή επιμένει να καταβάλλει τα χρήματα στον εργολάβο!!

Σήμερα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Μείζων Αντιπολίτευση Δημοτική Αρχή των Γάτσα-Καρανίκα επιχειρεί να χρεώσει τον Δήμο με 300 χιλιάδες ευρώ!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Ανακοίνωση της παράταξης Αλλάζουμε:  Σε ακατανόητες και επικίνδυνες λογικές κινείται η Δημοτική Αρχή της Ελασσόνας

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρεώσει το Δήμο μας και τους πολίτες του με άλλα 300.000 ευρώ.

Τι κρύβει ο Δήμαρχος Ελασσόνας πίσω από την πρόταση του να συναινέσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με συγκεκριμένο εργολάβο και να θέλει να καταβάλλει ένα ασύμφορο για τον Δήμο ποσό στην συγκεκριμένη εταιρεία ενώ πρωτόδικα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν δικαιώθηκε;

Η Δημοτική Αρχή των κ. Γάτσα-Καρανίκα φέρνει το συγκεκριμένο θέμα στην οικονομική επιτροπή και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ζητά από την αντιπολίτευση να κάνει τι ακριβώς;

Να συναινέσει σε αμαρτίες που βαραίνουν το παρελθόν του Δήμου και εμείς ως Δημοτική Αρχή τις είχαμε καταγγείλει και τις φέραμε ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Σημειωτέον όλα αυτά τα κονδύλια που ζητά από εμάς η Δημοτική Αρχή να συναινέσουμε έχουν απορριφθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως μη νόμιμα.

Έχουμε μιλήσει και στο πρόσφατο παρελθόν για προεκλογικά γραμμάτια που προσπαθεί να ξεπληρώσει η παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά ως εδώ και μη παρέκει.

Διότι είναι άλλο να θέλουμε να βολέψουμε σε διάφορες θέσεις ημετέρους και άλλο να θέλουμε να επιβαρύνουμε τον Δήμο και τους δημότες  με ποσά που φτάνουν συνολικά  τα 300.000 ευρώ.

Για την ιστορία και μόνο επισημαίνουμε τις παρακάτω αποφάσεις οι οποίες έχουν κερδηθεί πρωτόδικα:

Για την γνωμοδότηση για επίλυση διαφορά της υπ’ αριθμ. 691/2018 έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 96/2018 κερδισμένης πρωτοδίκως απόφασης από τον Δήμο αλλά και της 390/2015 διαταγής πληρωμής που έχουν εκδώσει και έχει κερδηθεί πρωτόδικα η ανακοπή που άσκησε ο Δήμος.

Για την γνωμοδότηση για επίλυση διαφορά της υπ’ αριθμ. 689/2018 έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 94/2018 κερδισμένης πρωτοδίκως από τον Δήμο απόφασης αλλά και της 389/2015 διαταγής πληρωμής που έχουν εκδώσει και έχει κερδηθεί πρωτόδικα η ανακοπή που άσκησε ο Δήμος

Για την γνωμοδότηση για επίλυση διαφορά της υπ’ αριθμ. 690/2018 έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 95/2018 κερδισμένης πρωτοδίκως από τον Δήμο απόφασης αλλά και της 388/2015 διαταγής πληρωμής που έχουν εκδώσει και έχει κερδηθεί πρωτόδικα η ανακοπή που άσκησε ο Δήμος.

Θέλουμε να γνωρίζουν οι δημότες ότι εμείς ως παράταξη

Δεν συναινούμε στο εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης για τους ακόλουθους λόγους:

1) Ζητείται συμβιβασμός σε υπόθεση που τα εν λόγω κονδύλια δεν τα ενέκρινε ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας με την αιτιολογία ότι αυτές ήταν μη νόμιμες καθόσον έγινε απευθείας ανάθεση του έργου, αντί της διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 209 παρ. 1 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄114), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, των άρθρων 2,3 και 23 της 11389/8-3-1993 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών «Ενιαίος Κανονισμός Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του άρθρου 1 του ν. 2286/1995 (ΦΕΚ Α΄19) και καθ’ υπέρβαση των χρηματικών ορίων που ορίζονται στις κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων υπ’ αριθμ Π1/7446/14.1.2002 (ΦΕΚ Β΄112) και 27319/18.7.2002 (ΦΕΚ Β΄945) εκδοθέντων κοινών αποφάσεων των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην γνωμοδότηση του δικηγόρου του Δήμου. Για τον λόγο αυτό ο συμβιβασμός είναι μη νόμιμος.

2) Ζητείται ο συμβιβασμός σε αγωγή που πρωτόδικα έχει κερδηθεί από τον Δήμο Ελασσόνας, όπως  επίσης έχει κερδηθεί πρωτόδικα και η ανακοπή που έχει ασκηθεί από τον Δήμο Ελασσόνας κατά της εκδοθείσας διαταγής πληρωμής για τα ίδια ποσά. Παρουσιάζονται τα κονδύλια της αγωγής και της διαταγής πληρωμής υπολογιζόμενα με τόκους και έξοδα προκειμένου να παρουσιασθεί ότι το όφελος είναι μεγάλο για τον Δήμο ενώ επί της ουσίας ο συμβιβασμός είναι στο συνολικό αιτούμενο ποσό της αγωγής.

3) Ασύμφορο το ποσό του συμβιβασμού, καθώς το επιπλέον ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει ο Δήμος σε περίπτωση που ηττηθεί είναι δυσανάλογο με αυτό που θα κληθεί να καταβάλλει σήμερα, ενώ μπορεί να δικαιωθεί στο δικαστήριο και να εισπράξει και τις δικαστικές δαπάνες.

4) Δεν προκύπτει ότι τα μέρη έχουν προβεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις από τις εκατέρωθεν αξιώσεις τους, αλλά αντίθετα προκύπτει ότι, εν τοις πράγμασι, ο συμβιβασμός αυτός συνιστά πλήρη αποδοχή των αξιώσεων της αναδόχου εταιρίας εκ μέρους του Δήμου. Δεν γίνεται καμία επί της ουσίας έκπτωση καθώς προτείνεται η καταβολή του συνολικού ποσού της αγωγής με τόκους, έξοδα, δικαστική δαπάνη κλπ.

Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οι υποθέσεις που συζητάμε και οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε έχουν να κάνουν με χρήματα των πολιτών.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους  κ. Γάτσα- Καρανίκα καθώς και στους συνεργάτες τους να καταστρέψουν τον Δήμο μας.

Όλα έχουν ένα όριο και κάποιοι το έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

Για την παράταξη μας το λόγο από εδώ και πέρα θα έχει η Δικαιοσύνη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να είμαστε διαφανείς και κρυστάλλινοι.

Αυτή την τακτική ακολουθήσαμε ως Δημοτική Αρχή, αυτή ακολουθούμε και τώρα ως αντιπολίτευση, γιατί θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες της Ελασσόνας, γιατί ανάμεσα στη σχέση μας με τους πολίτες δεν χωρούν μικροπολιτικές και συμφέροντα.»

          ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ

«Ν. Γάτσας: «Ο κ. Ευαγγέλου θέλει την κατάρρευση του Δήμου υπό το βάρος παλιών οφειλών»

Ενημέρωση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα για το θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας σχετικά με τη συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με εργολάβο του Δήμου:

«Ως Δήμαρχος Ελασσόνας έχω την υποχρέωση να διαφυλάττω πάντοτε τα συμφέροντα του Δήμου και να εκτελώ τις νόμιμες αποφάσεις των οργάνων του. Φέρω επίσης ακέραιη την πολιτική ευθύνη των προτάσεων, των κατευθύνσεων και των οδηγιών προς τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, στα οποία έχουν επιλεγεί συνεργάτες μου ως επικεφαλής.

Παράλληλα όμως έχω και την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο λοιπόν των καθηκόντων μου και της δέσμευσης που έχω αναλάβει έναντι των συμπολιτών μου, δεν θα επιτρέψω να καταρρεύσει ο Δήμος Ελασσόνας εξαιτίας των λανθασμένων και επικίνδυνων επιλογών της διοίκησης Ευαγγέλου και των διοικήσεων των νομικών προσώπων που ελέγχονταν απ’ αυτόν.

Οφείλω σήμερα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβα εξαιτίας των επιλογών του κ. Ευαγγέλου σε σχέση με δικαστικές αξιώσεις εργολάβων και άλλων προμηθευτών:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Απευθύνομαι σε σας, μέσα από αυτή τη σύντομη επιστολή, καθώς, παρόλη την επιθυμία μου να παρουσιάσω αναλυτικά την κατάσταση που παρέλαβα ως δήμαρχος, οι υγειονομικές συνθήκες δεν μου το επέτρεψαν.

Με τη σημερινή παρέμβασή μου θέλω να γνωρίζετε αυτά που γνωρίζουν ήδη οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν την απόφαση να προχωρήσουμε σε συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς του δήμου με εργολάβο του.

 • Σήμερα εκκρεμούν στα δικαστήρια δικαστικές αγωγές εναντίον του Δήμου που ξεπερνούν το συνολικό ποσό του 1.000.000 ευρώ. Οι αγωγές αυτές αναφέρονται σε αξιώσεις εργολάβων και προμηθευτών που άλλες προέρχονται από τους πρώην δήμους και κοινότητες των ετών 2006-2010 και άλλες προέρχονται από τον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας των ετών 2010-
 • Οι δύο αγωγές που συζητήθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο (11/9/2020) αφορούν απαιτήσεις εργολάβου από την πρώην Κοινότητα Βερδικούσιας έτους 2010 ποσού 113.742,16 € και από το Δήμο Ελασσόνας έτους 2011 ποσού 64.784,10 €. Για την προμήθεια αυτή των αγαθώνυπογράφηκαν συμβάσεις, συντάχθηκαν πρακτικά παραλαβής, εκδόθηκαν νόμιμα τιμολόγια, αλλά τα εντάλματα πληρωμής δεν θεωρήθηκαν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για λόγους τυπικούς, εν προκειμένω τη μη νόμιμη κατάτμηση έργου.
 • Υπενθυμίζω εδώ ότι οι δαπάνες που κατά καιρούς έχουν επιστραφεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως μη νόμιμες, έχουν σχεδόν στο σύνολό τους εξοφληθεί μετά από δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους εργολάβους/προμηθευτές. Και είναι λογικό σε ένα βαθμό να υποχρεώνεται ο Δήμος να πληρώσει για τα αγαθά που έχει παραλάβει, όταν οι αναθέσεις ή οι συμβάσεις πάσχουν νομιμότητας για τυπικούς λόγους.
 • Αναγνωρίζοντας αυτή τη συστημική αδυναμία της διοίκησης, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κατ΄επανάληψη εκδώσει προγράμματα επιχορήγησης όλων των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής και ο Δήμος Ελασσόνας έχει μέχρι σήμερα επιχορηγηθεί με αρκετά εκατομμύρια για να αποπληρώσει τις απαιτήσεις αυτές.
 • Το παράδοξο είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση του κ. Ευαγγέλου αρνούνταν πεισματικά να προχωρήσει σε συμβιβαστικές λύσεις, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πλέον έκθετοι σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών.
 • Ήδη βρεθήκαμε πριν λίγες ημέρες στη δυσάρεστη θέση να κατασχεθεί το ποσό των 120.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου μας για απαιτήσεις από εργασίες του 2010. Καλούμαστε έτσι τις επόμενες ημέρες να περιορίσουμε τον προϋπολογισμό μας και κατ’ επέκταση το πρόγραμμά μας κατά το ποσό που κατασχέθηκε.
 • Αυτόν τον κίνδυνο, της κατάσχεσης λογαριασμών του δήμου, αποφασίσαμε να αποτρέψουμε για το επόμενο διάστημα της θητείας μας, καθώς οι δικαστικές αυτές αγωγές θα τελεσιδικούσαν μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, οπότε θα ήμασταν υποχρεωμένοι να τις πληρώσουμε χωρίς έκπτωση και χωρίς δυνατότητα διακανονισμού των δόσεων.
 • Με την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου επιτυγχάνουμε έκπτωση 40% στους τόκους, που λόγω των ετών της εκκρεμοδικίας έχουν σωρευτεί, και ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για την αποπληρωμή που φτάνει τα 4 έτη.

Υπηρετούμε έτσι στο μέγιστο το συμφέρον του Δήμου, τόσο σε απόλυτους αριθμούς, όσο και σε οικονομική σταθερότητα, η οποία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διαταραχθεί από τις κατασχέσεις και την αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων από την πλευρά του δήμου.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους 21 συμβούλους των παρατάξεων που υπερψήφισαν τη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, καθώς με την απόφαση αυτή εξασφαλίζουμε τη σταδιακή και με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμή των οφειλών του Δήμου, αποκαθιστούμε την αξιοπιστία του δήμου έναντι των επαγγελματιών που αναμένουν χρόνια να πληρωθούν τα οφειλόμενα, και περιορίζουμε το κόστος των δικαστικών εξόδων και των τόκων που επισωρεύουν οι πολύχρονες δικαστικές διαμάχες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αν ο Δήμος ερχόταν σε 2 χρόνια από σήμερα αντιμέτωπος με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ποσού 1.000.000 ευρώ, θα βρισκόταν σε απελπιστική θέση ως προς τη λειτουργία του και ίσως δυσκολευόταν ακόμα και να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων του.

Η συμβιβαστική επίλυση των διαφορών είναι η μόνη υπεύθυνη λύση για τη διοίκηση του Δήμου, πάντα μετά από γνωμοδότηση δικηγόρου, και όλες οι εκκρεμείς διαφορές θα οδηγηθούν σε συμβιβαστική επίλυση, με τα πλεονεκτήματα και τους ευνοϊκούς όρους που προανέφερα, εφόσον οι δικηγόροι κρίνουν ότι είναι συμφέρον για το δήμο.

Ο κ. Ευαγγέλου, χωρίς αμφιβολία πλέον, αποβλέπει στην κατάρρευση του Δήμου υπό το βάρος παλαιών οφειλών, μεταξύ αυτών και της δικής του θητείας.

Θα περιμέναμε από έναν πρώην Δήμαρχο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βάλει πάνω από το πολιτικό του συμφέρον το συμφέρον του δήμου και των συμπολιτών μας.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Ευαγγέλου να αναλάβει τις ευθύνες του για απαιτήσεις εργολάβων και προμηθευτών που ξεπερνούν μέχρι σήμερα το ποσό των 100.000 ευρώ και αναφέρονται σε παράνομες συμβάσεις επί θητείας του, και να εξηγήσει στους συμπολίτες μας γιατί πήρε δάνειο 300.000 ευρώ η ΔΕΥΑΕΛ, όταν δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της και δεν μπορούσε να πληρώσει το προσωπικό της.

Όσο για τις ευθύνες της νέας διοίκησης, τον καλούμε άμεσα να κινηθεί δικαστικά, ώστε σύντομα να αποδειχθεί η ορθότητά και η νομιμότητα της απόφασής μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Δεν θα επιτρέψουμε επ΄ουδενί να διασαλευτεί η σταθερότητα στο Δήμο μας από οφειλές που έρχονται από το παρελθόν.

Θα υπηρετήσουμε το συμφέρον του δήμου με όλες μας τις δυνάμεις, ακόμη και όταν πρέπει να γίνουμε δυσάρεστοι σε κάποιους.

Δεν υποκύπτουμε στον φθηνό λαϊκισμό και στο υποκριτικό ενδιαφέρον όσων συνέβαλαν στην αποσταθεροποίηση του δήμου και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ίδιες τους τις πράξεις.

Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όλα τα στοιχεία σε δημόσια συνεδρίαση, όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, εύχομαι σύντομα».

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο Δ.Σ ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ ΛΈΓΟΝΤΑΣ:

: «Δεν συμφωνώ με την συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς μετά την έφεση με αρ. κατάθεσης της εταιρείας ………………για τους παρακάτω λόγους:

 • Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου δεν δικαιώνει την εταιρεία αλλά την απορρίπτει ως απαράδεκτη λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας που σημαίνει πως η ουσία της υπόθεσης δεν έχει κριθεί με δικαστική απόφαση.
 • Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και δεν ενέκρινε τα χρηματικά εντάλματα που εκδόθηκαν.
 • Το με αρ. 612/29-8-2014 τιμολόγιο που εκδόθηκε μόνο με υπηρεσιακά σημειώματα δεν έχει παραληφθεί από τις επιτροπές παραλαβής που είχαν οριστεί την περίοδο εκείνη και επιπρόσθετα αντίστοιχα τιμολόγια βρίσκονται σε εισαγγελική διερεύνηση.
 • Η γνωμοδότηση του νομικού που ορίστηκε από την επιτροπή περιέχει ασάφειες όπως για παράδειγμα «Συνεπώς είναι εύλογο και δίκαιο το επικουρικό αίτημα της αγωγής της ενάγουσας ……………. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού 904 ΑΚ, ο οποίος πλουτισμός υφίσταται στο Δήμο Ελασσόνας από το 2011!!!».

Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν οι αποφάσεις Δημάρχου έχουν εκδοθεί το 2012 και τα αντίστοιχα τιμολόγια επίσης το 2012;

Επειδή σε ενδεχόμενο έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή πιθανόν να καταλογιστούν ευθύνες στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, προτείνω την εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο και επιπλέον εισηγούμαι για το θέμα να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χωρίς να έχει δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση  ο γνωμοδοτών δικηγόρος  προεξοφλεί την απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης ο Δήμος δεν ωφελείτε σε τίποτα αφού υπολογίζεται να καταβληθεί το σύνολο του ποσού (Κεφάλαιο + τόκοι )  από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής το 2015.

Μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής υπάρχει έγγραφη όχληση από τον ενάγοντα για την καταβολή των ποσών αν όχι γιατί στη γνωμοδότηση ο νομικός επικαλείται ότι ο Δήμος θα επιβαρυνθεί τόκους από την ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων δηλαδή το 2011 &2012;»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο