ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΙΩΠΑ –ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ «ΟΞΥΑΣ» Τον πλάκωσε το δένδρο ή γλίστρησε; ΘΕΤΙΚΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ –ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ (4) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Σ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!

ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΙΩΠΑ –ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ «ΟΞΥΑΣ»- ΕΙΧΑΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ

Τον πλάκωσε το δένδρο ή γλίστρησε;

ΘΕΤΙΚΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ –ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ (4) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Σ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!

Πάει πολύς καιρός που από τις στήλες της έντυπης εφημερίδας μας, της ΕΚΔΟΣΗΣ αλλά και από την ιστοσελίδα  ekdosi.gr έχουμε αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα με την λαθρουλοτόμηση στο δάσος της «Οξυάς» στο τμήμα της Κρανέας για το οποίο υπεύθυνη υπηρεσία για την διασφάλιση του είναι το Δασαρχείο της Ελασσόνας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών Λάρισας, χωρίς ποτέ κανείς να μπεί στον κόπο να ενημερώσει τόσο τον τοπικό πληθυσμό όσο και την κοινή γνώμη γενικότερα.

Αυτά που ακούγονται είναι πάρα πολλά και σοβαρά που αν αποδειχτεί ότι είναι βάσιμα επιβάλλεται να επέμβει ο Εισαγγελέας.

Την περασμένη εβδομάδα συνέβη ένα πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα αφού κινδύνευσε να χάσει την ζωή του ένα αλλοδαπός που διαμένει χρόνια στο χωριό και εργάζεται σε διάφορες δουλειές.

Συγκεκριμμένα όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δεσκάτης τους ειδοποίησε ο Δ. Π. , ο Πρόεδρος του Τ.Σ ότι έπεσε κάποιος στο δάσος και χρειάζεται βοήθεια για να γίνει η ανάσυρση.

Παρ ότι  για το περιστατικό επιχειρησιακά είναι αρμόδια η Π.Υ. Ελασσόνας, επειδή το τμήμα της Δεσκάτης είναι πολύ πιο κοντά συνέδραμαν ώστε να ανασυρθεί ο τραυματίας.

Πράγματι όπως μας πληροφόρησε, η επιχείρηση  ήταν αρκετά δύσκολη, επικίνδυνη και επίπονη καθώς ο τραυματίας είχε πέσει σε πολύ δύσβατο μέρος.

 Αφού έγινε με επιτυχία η ανάσυρση του τραυματία, μεταφέρθηκε με το φορτηγό του Π.Δ. πιο χαμηλά από το σημείο της πτώσης εκεί που μπορούσε να φθάσει το ασθενοφόρο από το νοσοκομείο των Γρεβενών για να τον παραλάβει.

Εν τω μεταξύ είχαν φθάσει και οι άνδρες από την Π.Υ Ελασσόνας.

Όταν ό τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιο του covid 19  και αυτόματα σήμανε συναγερμός για όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Οι τέσσερις(4) πυροσβέστες που ανήκουν στην δύναμη του τμήματος Δεσκάτης τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση και εμπλέκει άμεσα και την Δημοτική Αρχή της Ελασσόνας είναι ότι ο Πρόεδρος του Τ.Σ ο οποίος ήταν αυτός που τον μετέφερε με το φορτηγό του, κυκλοφορεί ελεύθερα στην Κρανέα παρά το γεγονός ότι σήμερα έγιναν απολυμάνσεις ενώ πρόκειται να επισκεφθεί το χωριό και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ!

Στο σημείο του συμβάντος όπως μας πληροφόρησε ο Διοικητής της Π.Υ Δεσκάτης υπήρχαν κομμένα δένδρα, ο δε Πρόεδρος του Τ.Σ ο οποίος δραστηριοποιείται στην μεταφορά και εμπορεία  ξυλείας και προφανώς ευρίσκετο εκεί για δουλειά, δήλωσε ότι ο τραυματίας εργάζονταν για τον εαυτό του!!

Δηλαδή τίθεται το ερώτημα τι ακριβώς έκανε αυτός ο άνθρωπος εκεί, δίπλα στον Πρόεδρο; Έκοβε ξύλα; Αν ναι, είχε την απαιτούμενη άδεια; Φόρτωνε ξύλα; Αν ναι σε ποιόν και για λογαριασμό ποιανού τα φόρτωνε; Αν εργάζονταν για κάποιον ‘ηταν ασφαλισμένος; Πολλά τα ερωτήματα που τίθενται και κάποιοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις.

Θα μπεί κανείς στον κόπο να απαντήσει;

 Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να σιωπούν πλέον όσοι έχουν χρέος να μιλήσουν.

Αυτό που είναι κοινό μυστικό στους κατοίκους του χωριού είναι ότι ο τραυματίας εργάζεται για λογαριασμό του Προέδρου, και μάλιστα υποστηρίζουν ότι η πτώση δεν προήλθε από γλίστρημα αλλά από πτώση δένδρου!!

Είναι πολύ εύκολο αυτό να διαπιστωθεί τόσο από τους ιατρούς όσο και από κλιμάκιο της Δασικής Υπηρεσίας Ελασσόνας.

Τα θέματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά και ενδεχομένως να εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι, καθώς τα ερωτήματα που κατά καιρούς θέσαμε έμειναν αναπάντητα από την ηγεσία του Δασαρχείου Ελασσόνας, της Δημοτικής Αρχής και όλων όσων έχουν την υπηρεσιακή αρμοδιότητα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο