Το ΔΣ Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα

Γατσας: Έργο πνοής για την ύδρευση της Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας Λύση σε υδρευτικά προβλήματα σε Μαγούλα, Πραιτώρι, Δομένικο, Αμούρι, Βλαχογιάννι και Μεσοχώρι  Καραγκόγκος:  Καλωσορίζουμε τον Δήμαρχο στην πραγματικότητα και τον ευχαριστούμε που συνεχίζει το όραμα που εμείς είχαμε για το Δήμο μας.

Το ΔΣ Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα

Το ΔΣ Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα

Απίστευτη καταγγελία βλέπει το φώς της δημοσιότητας από το Δ.Σ Εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Λάρισας.

Είναι αδιανόητο στην εποχή μας κατακτήσεις προηγούμενων 10ετιών να καταπατώνται τόσο ξεδιάντροπα και μάλιστα από ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, σοσιαλιστές, και ως υπερασπιστές των αδυνάτων και των εργαζομένων!!

Είναι ακατανόητο να συμβαίνουν όλα όσα καταγγέλλουν με παρρησία οι εργαζόμενοι με προβαλλόμενο επιχείρημα από την Δημοτική Αρχή την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί!!

Βέβαια αυτή η στάση του Δημάρχου όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αφορά το σύνολο της Δημοτικής Αρχής καθώς δεν έπραξαν το αυτονόητο.

Αναλυτικά η καταγγελία των εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Λάρισας:

Σε συνεδρίαση του και αφού εξάντλησε τα περιθώρια συζήτησης καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελασσονας κ.Γάτσα για την αντεργατική του πολιτική.

Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος πιστός στις επιταγές των κυβερνήσεων αντί να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα των εργαζομένων προβάλει την δικαιολογία της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου και δεν χορηγεί στους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)εδώ και μιά πενταετία στους εργαζόμενους του Δήμου.

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες των συνεχών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας με δεκάδες θύματα εργαζόμενους που δουλεύουν είτε στην καθαριότητα, στις τεχνικές υπηρεσίες, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία κλπ .

Είναι φανερό οτι οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύουν την προσωπική τους υγεία αλλά και των οικογενειών τους Δεν μπορούν να μεταφέρουν τις μολυσματικές αρρώστιες στα σπίτια τους.

Βεβαίως για προληπτικές εξετάσεις και εμβόλια που προβλέπει ο νόμος ο κ.Δήμαρχος ούτε κουβέντα.

Στις συνεχείς επισκέψεις του συλλόγου προσπαθούσε μάλιστα να μεταθέσει το πρόβλημα στις υπηρεσίες!

Ότι δήθεν δεν υπάρχει προσωπικό για να συντάξει τις μελέτες (ενώ αυτές είναι ετοιμες).

Υπενθυμίζουμε ότι σαν κλάδος έχουμε 64 ΝΕΚΡΟΥΣ και εκατοντάδες τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια στους Δήμους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λέει και ο λαός μας.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να προστατεύουν!

Δεν μπορεί ακόμα και την καθημερινή χορηγία σε γάλα να την δίνει επιλεκτικά χρωστώντας ακόμη και αυτά.

Ζητούμε άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος (που σαν δικηγόρος μια χαρά γνωρίζει ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ )Και να αποδώσει σε χρήμα Τα ΜΑΠ των προηγούμενων ετών και σε είδος του 2023.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση θα βρίσκονται σε ετοιμότητα μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις