Το παράδοξον της Ελασσόνας…

Το παράδοξον της Ελασσόνας…

    ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

   Το παράδοξον της Ελασσόνας…

Το παράδοξον της Ελασσόνας…

Γράφει οΑπόστολος Βάλλας

Ενώ σε όλη την χώρα, με αφορμή τις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση οι δυνάμεις του Συριζα μειώνονται, του Πασοκ παραμένουν σταθερές με μειούμενη προοπτική, της Νέα Δημοκρατίας να διατηρούνται, και του Κ.Κ.Ε να σημειώνουν άνοδο, στην Ελασσόνα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο για όλους τους κομματικούς σχηματισμούς όπως αυτό αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα!! Γιατί συμβαίνει αυτό;

 Τι είναι εκείνο που κάνει την Ελασσόνα και σε αυτό το θέμα, μοναδικότητα;

Η απάντηση είναι ίσως πολύ πιο απλή από όσο θα περιμέναμε, και δεν είναι άλλη από τους δημότες της, από την ανθρωπογεωγραφία της, τις καταβολές τους, και την θεώρηση που έχουν για την Τοπική και όχι μόνο διοίκηση.

Κάτι τους ενώνει όλους αυτούς που συναποτελούν αυτό το …πολιτικό μωσαικό και ως μια συμπαγής παρέα κατορθώνουν να διοικούν αυτόν τον τόπο, οδηγώντας τον όμως στην απομόνωση ,στην υποβάθμιση και στην παρακμή,όπως αποδεικνύεται από την…συνεπή καθοδική του πορεία, και αυτό που τους κρατά…δεμένους, δεν είναι σίγουρα οι ιδέες!!

Υποτιθέμενα κομματικά στελέχη που η δράση τους περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ρουσφετολογία, …στην διεκπεραίωση εντολών  από βουλευτές και άλλους υψηλόβαθμους  παράγοντες,… στις μικροεξυπηρετήσεις ,με αντάλλαγμα την ψήφο όταν καλούνται να ψηφίσουν τόσο σε κομματικό επίπεδο, για να μπορούν να συντηρούνται, όσο και σε επίπεδο αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών.

Είναι οι αποκαλούμενοι, ψηφοκουβαλητές που προσκομίζουν τα …διαπιστευτήριά τους στους…ανωτέρους τους, ότι να, εγώ έχω στην εξουσία μου 100 ψήφους, λές και πρόκειται για καμία στάνη με πρόβατα, ίσως τελικά και να διατηρούν!

Αυτοί οι τύποι βέβαια και με τις παρεμβάσεις των..ανωτέρων που διαχειρίζονται εξουσία το μόνο που προσφέρουν στην Πατρίδα είναι χείριστες υπηρεσίες, αφού στην πράξη καταργούν το Κράτος Δικαίου, πλήττουν την αξιοπρέπεια των πολιτών εκμαυλίζουν συνειδήσεις με όσα συνεπακόλουθα σηματοδοτεί αυτή η χυδαία πρακτική που εξαθλιώνει και γελοιοποιεί την ανθρώπινη υπόσταση, με κατάληξη επονείδιστη!

Υπάρχει μια αντιστοιχία με μια ρήση του παρελθόντος,σε διαρκή ισχύ πολύ περισσότερο σήμερα,που καταγράφει μια απίστευτη πραγματικότητα και..θέλει την  Ελλάδα μια φτωχή χώρα, με πολύ λίγους πλούσιους κατοίκους, και πάρα πολλούς φτωχούς.!!

Γίνεται αυτό; Φυσικά και γίνεται, αφού είναι υπαρκτό το φαινόμενο, πως γίνεται; Αυτό είναι μια άλλη ιστορία και δεν είναι του παρόντος και ο καθένας μπορεί να το ψάξει.

Εκτός από αυτόν τον κοινό παρανομαστή που ενώνει ετερόκλητες κοινωνικές και πολιτικοιδεολογικές ομάδες, στον Δήμο μας …μεσουρανεί και η φυλετική συν-κοινωνία η οποία είναι τόσο ισχυρή, που όταν τίθεται ζήτημα κατάληψης της εξουσίας παραμερίζει τα πάντα ,είναι ακατανίκητη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος,!!

Είναι απίστευτη αυτή η συμπεριφορά και προφανώς είναι ένα τεράστιο θέμα έρευνας για τους ειδικούς, μάλιστα στην ελίτ του Βλάχικου στοιχείου είναι συμπυκνωμένη στην φράση…al nostro, δηλαδή στον δικό μας.

Βλέπεις για παράδειγμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ή του Πασοκ που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην πορεία του τόπου, δυστυχώς αρνητική, προκειμένου να στηρίξουν τον υποψήφιο του συναφιού τους, ας είναι και από την αντίθετη παράταξη, να εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο να  τον εκλέξουν, αδιαφορώντας για όλους εκείνους που κάποτε με την ψήφο τους, τους έδωσαν την δυνατότητα να κατέχουν δημόσια αξιώματα!!

Κλασσικό παράδειγμα στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση οι πρώην Δήμοι Λιβαδίου και Ολύμπου,παραδοσιακά…κάστρα της Δεξιάς που στήριξαν τον υποψήφιο του Πασοκ- Συριζα Π.Σ, καλυπτόμενοι οι…δράστες, από την..καραμέλα, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν …μετράνε τα κόμματα!!

Έτσι θα έπρεπε να είναι, όμως δεν είναι, δυστυχώς.

Συνεργάτες τους σε αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά και όλοι εκείνοι που εξυπηρετήθηκαν σε βάρος της νομιμότητας, είτε με κάποια μετάθεση, παλιότερα με διορισμούς, και με ότιδήποτε άλλο.

Είναι όλοι αυτοί, αρκετοί από τους οποίους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σιτίζονται από τον Κρατικό κορβανά, όλοι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στα καφέ και στα μπάρ χειροκροτώντας τα αφεντικά τους και δυσφημίζοντας τους…εχθρούς τους, κάνοντας τους πολίτες που παλεύουν για να ζήσουν καθημερινά, να αναρρωτιούνται…μα πώς συντηρούνται αυτοί οι άνθρωποι, πως ζούνε, ποιος τους χρηματοδοτεί;

Είναι όλοι αυτοί που σήμερα με την δυνατότητα που τους παρέχουν τα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτογελοιοποιούνται, ίσως και να μην τους ενδιαφέρει κιόλας… άλλωστε η έκπτωση των αξιών στην εποχή μας είναι και οφθαλμοφανής και πρωτοφανής…,δεν διστάζουν να εκτίθενται γράφοντας χωρίς να έχουν την ικανότητα να συντάξουν μια πρόταση, κατορθώνοντας σε μια λέξη να κάνουν περισσότερα ορθογραφικά λάθη και από τις υπάρχουσες λέξεις, και να επιτίθενται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που έχουν γνώσεις, λόγο, προτάσεις, όραμα καταγεγραμμένο για τον τόπο, με πορεία αγώνων και ανιδιοτελούς προσφοράς!!

 Όσο και να …ακούγεται παράταιρο για την εποχή μας, υπάρχουν και στην Ελασσόνα…κάμποσοι οραματιστές, μειοψηφία είναι, οι οποίοι από τους προαναφερόμενους  λοιδορούνται, τιμώμενοι επι της ουσίας, σε καθημερινή βάση.

Φτάνουν στο σημείο να κρίνουν τίτλους δημοσιευμάτων χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να  διαβάσουν, και φυσικά αυτομαστιγώνονται- αφού παρερμηνεύουν ή διαστρεβλώνουν σκόπιμα τα κείμενα- από την αδυναμία τους να διαβάσουν και πολύ περισσότερο να κατανοήσουν.

Εντάξει θα πεί κάποιος, έτσι και αλλοιώς η πολιτική τι είναι με μια φράση;…διαχείριση συμφερόντων είναι η απάντηση, συμφερόντων όμως με καθολική εμβέλεια, για το σύνολο των πολιτών, για το Κράτος στην ολότητά του, και όχι των ημετέρων όπου πλέον έχει καθολική εφαρμογή!!

Αυτός είναι και ο λόγος που όλος αυτός ο..στρατός των ημετέρων ενοχλείται βαθύτατα,σεληνιάζεται όταν κάποιοι επιχειρούν να …βάλουν την πολιτική στο προσκήνιο,να την καταστήσουν σημείο αναφοράς και διαρκή αναζήτηση, να κληθεί ο πολίτης να επιλέξει το όραμα, το πρόγραμμα, και όχι το ρουσφέτι, διότι θα καταρριφθεί το οικοδόμημα τους!

Φτάνουν στο σημείο άνθρωποι που το πέρασμά τους από τον τόπο περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αποκόμιση όφελους, να υποδεικνύουν σε υποψηφίους με πρόγραμμα να…πάρουν το πρόγραμμά τους και να φύγουν γιατί δεν χωρά στον Δήμο!!

Συνηθίζεται από όσους εκλέγονται ,μετά το…ξεκατίνιασμα που έχει προηγηθεί, να παρουσιάζονται,,,γαλαντόμοι και να δηλώνουν με ύφος πομπώδες και..στοχαστικό ότι θα είναι Δήμαρχοι ή οτιδήποτε άλλο, όλων των πολιτών!!

Ουδέν ψευδέστερον και αναληθέστερον…σχεδόν στο σύνολό τους θα είναι δήμαρχοι των δικών τους και κανενός άλλου, και αυτό πλέον για τον τόπο μας, την Πατρίδα μας, είναι κραταιά παράδοση.

Η πορεία του Δήμου μας δεν θα είναι καλή, αυτό είναι δεδομένο κρίνοντας από την προγραμματική πρόταση του εκλεγμένου Δημάρχου, πρόταση παλαιάς κοπής, της 10ετίας του (50) και (60) περιοριζόμενη στην διαχείριση των υδάτων,την πρόσληψη για δίμηνα και οκτάμηνα,την κάλυψη κάποιων λακκούβων, και την μεταφορά χαλικιών σε κάποιους αγροτικούς δρόμους, εκτός και στην πορεία αλλάξει η θεώρηση για το μέλλον του Δήμου απο τους συμβούλους του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα αποφύγω σε ότι με αφορά την πεπατημένη να ευχηθώ στον νέο Δήμαρχο να επιτύχει στο έργο του, και το κάνω από βάθους καρδιάς, εύχομαι επίσης από καρδιάς, θα το χαρώ με πάθος, να διαψευσθώ- στην…προφητεία μου…βλέπετε μου προσέδωσαν τελευταία και την ιδιότητα του προφήτη…ότι δεν θα έχει καλή πορεία ο Δήμος, και πρώτα ο Θεός μετά από (5) χρόνια εδώ θα είμαστε για να κάνουμε τον απολογισμό.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις