Βάλλας Απόστολος: Σας Ευχαριστώ και σας Αγαπώ όλους…

Βάλλας Απόστολος: Σας Ευχαριστώ και σας Αγαπώ όλους…

Βάλλας Απόστολος: Σας Ευχαριστώ και σας Αγαπώ όλους…

Βάλλας Απόστολος: Σας Ευχαριστώ και σας Αγαπώ όλους…

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων για τις Δημοτικές Εκλογές και την ανάδειξη της Νέας Δημοτικής Αρχής, φυσικό είναι ο καθένας να…διαβάσει τα αποτελέσματα,αφ΄ενός μέν να κατανοήσει καλύτερα την ψυχολογία των Δημοτών, αφ ετέρου να δεί…καθαρά τα… θέλω τους.

Σε ότι με αφορά,από καρδιάς το καταθέτω, μετά από αυτή την « άγρια σε  όμορφιά» εκλογική διαδικασία, έγινα σοφότερος, κατενόησα πιο εμπεριστατωμένα γιατί ο Δήμος μας…βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε αδιέξοδα.

Περίπου (40) χρόνια αγωνίζομαι για την Αξιοποίηση του Ολύμπου, γιατί, και πιστεύω, και γνωρίζω, ότι είναι η μόνη διέξοδος από τα αδιέξοδά στα οποία… οδηγείται διαρκώς ο τόπος μας.

Στον αγώνα μου αυτό…είναι ένας διαρκής αγώνας κάποιων ανθρώπων,που ξεκινά απο τον Χριστοφόρο Περραιβό, τον συνέχισαν μεταξύ αρκετών ο Ιωάννης Αδάμου, ο Αλέξανδρος Κελέσης, ο Αθανάσιος Φουστάνος,ο Νικόλαος Συκλόγλου,δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί ποτέ δεν συμβαίνει κάτι από την πλευρά μας στην κατεύθυνση της Αξιοποίησης,κάτι που από την Πιερική πλευρά έδωσε…γλυκύτατους καρπούς.

Αυτή μου την αδυναμία της κατανόησης την ξεπερνούσα… εξαπατώντας τον εαυτό μου με την εύκολη λύση ότι…Φταίνε οι Λαρισαίοι και οι Αθηναίοι, όλοι οι άλλοι ,εκτός από εμάς!!

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος να κατανοήσω αυτό που για χρόνια με…βασάνιζε.

Διαπίστωσα ότι στα χωριά που εκ των πραγμάτων σε μια ενδεχόμενη Πορεία Αξιοποίησης του Μυθικού Βουνού, θα… καλούνταν να πρωταγωνιστήσουν, να γίνουν οι Πύλες Εισόδου με ότι θα σήμαινε αυτό για την Ανάπτυξη της περιοχής, η πρόταση μου στην κυριολεξία…πάτωσε!!

Την εμπλοκή μου στην διεκδίκηση της ψήφου δεν την είδα ποτέ ως αυτοσκοπό για να εκλεγώ, αλλά ως μέσον για να ξεκινήσει το …’όνειρο!!

Πράγματι, ίσως να παραμένω περισσότερο απ΄όσο πρέπει ρομαντικός, όπως μου είπε εν ενεργεία Αντιδήμαρχος,ωστόσο άξίζει τον κόπο.

Είμαι λοιπόν ευγνώμων στους (3) δημότες της Καρυάς, στους (3) των Καλυβίων,στους (2) του Πυθίου και στους (7)του Κοκκινοπηλού οι μόνοι που με στήριξαν,διότι μου…άνοιξαν τα μάτια και επιτέλους κατάλαβα ότι την Αξιοποίηση του Ολύμπου δεν την θέλουμε εμείς οι ίδιοι, είναι επιλογή μας και μάλιστα ισχυρή να μην αλλάξει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, ποιος ξέρει, ίσως η …οικολογική μας ευαισθησία να…χτυπά κόκκινο.

Ευγνωμονώ επίσης όλους τους συμπολίτες μου που δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να εκλεγούμε διότι μας απάλλαξαν από την…βάσανο να αποδείξουμε ότι όλα για όσα δεσμευόμασταν θα μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε, ή να τα ξεκινήσουμε και να μην κινδυνεύσουμε να αποδειχτεί ότι και εμείς, είμαστε…μία από τα ίδια, κατά το λαικότερον…πατάτες!!

Θέλω όμως να ευχαριστήσω τους 430 συνδημότες μου που με στήριξαν προσωπικά, αλλά, και όλους αυτούς που πίστεψαν στην Πρόταση του Συνδυασμού μας και μας στήριξαν ανιδιοτελώς, όλους αυτούς που για το μόνο που δεσμευτήκαμε ήταν ότι θα παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το αυτονόητο και μας εμπιστεύτηκαν.

Τέλος, επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προχωρά με ευχές και φιλοφρονήσεις, εύχομαι με όλη μου την δύναμη και ειλικρίνεια να διαψευστώ παταγωδώς, θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άλλη μια χαμένη 5ετία κρίνοντας από το πρόγραμμα της Νέας Δημοτικής Αρχής το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ στερείται Οράματος για έναν Δήμο Πρωταγωνιστή και περιορίζεται στην διανομή τροφίμων,στο βούλωμα των λακκούβων και στο ρίξιμο χαλικιών στους  αγροτικούς δρόμους.

Γνωρίζω ότι δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα βγάλουν για μια ακόμα φορά λάθος συμπεράσματά από την δημοσίευσή μου, ωστόσο εύχομαι για μια ακόμα φορά να διαψευστώ παταγωδώς, γιατί αυτό θα είναι για όφελος του Δήμου.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ευαγγέλου για το …μοναδικό ταξίδι που κάναμε, γεμάτο από Εμπειρίες και Ανθρώπινες Σχέσεις.

Επίσης να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του Συνδυασμού, και να πώ στους νέους να συνεχίσουν με Δημιουργικό Πάθος να Παλεύουν για την Ελασσόνα μας, αξίζει τον κόπο, εμείς δεν τα καταφέραμε, θα τα καταφέρουν αυτοί γιατί είναι μονόδρομος.

Για όσους ενοχλούνται με όσα γράφω,τους λέω ότι…,σας Αγαπώ όλους και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά καθώς όλη μου η Στάση συμπυκνώνεται στην φράση… Αν δεν μάθουμε να Αγαπάμε, δεν θα Αλλάξουμε τον κόσμο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις