ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΕ ΠΡΑΙΤΩΡΙ-ΑΜΟΥΡΙ-ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΦΟΥ Εκεί… σταμάτησε ο Θεός!!!

ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΕ ΠΡΑΙΤΩΡΙ-ΑΜΟΥΡΙ-ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΦΟΥ…

                                    Εκεί… σταμάτησε ο Θεός!!!

ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ-ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ-ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΚΑΙ ΔΕΥΑ.ΕΛ… ΠΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΣΜΕΝΑ!!!!

Πρίν λίγες ημέρες αναρτήσαμε ρεπορτάζ που είχαμε κάνει για τους εμπερίστατους συνδημότες μας, που επλήγησαν από τον σεισμό επισημαίνοντας ότι από τα (8) κοντέινερ που τους διατέθηκαν εστάλησαν τρία (3) κλιματιστικά που χρησιμοποιούσε η Περιφέρεια τα οποία ωστόσο δεν λειτουργούν αφού δεν διαθέτουν φρέον και δεν υπάρχουν τα φίλτρα!!

Τα κακά όμως δεν τελειώνουν στο Πραιτώρι, αφού μας ενημέρωσαν κάτοικοι της Μαγούλας, παρά τους ισχυρισμούς του Προέδρου του χωριού ότι όλα είναι τακτοποιημένα και δεν υπάρχουν προβλήματα, τουλάχιστον (3) οικογένειες των οποίων τα σπίτια είναι…κόκκινα, ακατάλληλα για κατοίκηση, περιπλανώνται από σπίτι σε σπίτι, από συγγενή σε συγγενή καθώς δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε σκηνή!!

Αναρωτιούνται οι ίδιοι και μονολογούν, μήπως τελικά δεν είναι κάτοικοι της Μαγούλας, μήπως επειδή τα σπίτια τους κατέρρευσαν τους …έσβησαν και από τα μητρώα του χωριού;!!!

Ανείπωτη είναι η πίκρα τους όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσαν με ότι συμβαίνει, με την δήλωση του Προέδρου, λές και δεν κατοικούν όλοι στο ίδιο χωριό, με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας και ρωτάνε όλους αυτούς που έχουν θεσμικό ρόλο και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, πως αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση, και τον δικό τους ρόλο.

Κρίνοντας από την στάση τους πλέον αμφιβάλλουν κατά πολύ αν οι άρχοντες αυτού του τόπου έχουν επίγνωση της ζοφερής πραγματικότητας στην οποία περιήλθαν αρκετές οικογένειες χωρίς υπαιτιότητα δική τους, λόγω του σεισμού.

Για αυτούς, και είναι αυτονόητο, έμπρακτο ενδιαφέρον αποδεικνύεται όταν λύνονται και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, και μάλιστα ‘όταν αυτά αφορούν οικογένειες που από τη μια στιγμή στην άλλα τα έχασαν όλα και βρέθηκαν στον δρόμο.

Στην ίδια ακριβώς κατάσταση βρίσκονται και οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου και του Αμουρίου με ίδια ή και χειρότερα προβλήματα.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα κάθε μήνα ή όταν εκδίδονται οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η και της ΔΕΥΑ.ΕΛ αποστέλλονται κανονικά και στους ιδιοκτήτες των κατοικιών που έχουν καταρρεύσει και με χαμόγελο πλέον κατανοούν το…αμέριστο ενδιαφέρον ,της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας και της Πολιτείας!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο