ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ… ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ Δεν πάμε καλά επειδή έχουμε εισπράξεις!!! Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΔΝΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 2%!!!

 ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΑΤΣΑ ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ… ΤΙΠΟΤΑ  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ

            Δεν πάμε καλά επειδή έχουμε εισπράξεις!!!

  Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΔΝΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 2%!!!

Εξέπληξε δημοτικούς συμβούλους και όσους παρακολούθησαν ζωντανά την τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ  ο δήμαρχος Ελασσόνας  κ. Γάτσας με το ξέσπασμά του σε ότι αφορά την πορεία των έργων του Δήμου και το ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων για έργα λέγοντας χαρακτηριστικά…τίποτα απογοητεύτηκα, τίποτα!!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης και ενώ απαντούσε σε ερωτήματα για τα έσοδα του Δήμου από παλιές οφειλές δημοτών απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους μεταξύ άλλων είπε… «εμείς γίναμε κακοί για να φέρουμε τον δήμο σε  αυτή την κατάσταση,εμείς πιέσαμε να έρθουν να πληρώσουν, δεν ήρθαν γιατί ξαφνικά ο Δήμος είχε μια λάμψη, που δείχνει να είναι καλή αλλά δεν είναι.

 Διαβάστε λίγο καλύτερα, τα απλά δεδομένα να δείτε πόσο αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά έσοδα, δεν είναι εικονικά, είναι πραγματικά χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του Δήμου.

Ξεπεράσαμε κατά 23% τον ετήσιο στόχο στα ανταποδοτικά μόλις σε 6 μήνες!!

Δεν προσέχετε τα άσχημα…έχουμε απορροφητικότητα μόλις 2%, αυτό έπρεπε να σας ανησυχήσει, ότι ο Δήμος μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση με την πανδημία και τον σεισμό δεν κατάφερε να απορροφήσει χρήματα για τα έργα. Μονο 2%. μπορέσαμε μέσα σε ένα 6μηνο,να απορροφήσουμε από τα έργα, ενώ είχαμε υπολογίσει κοντά στα 7 εκατομμύρια το σύνολο του έτους, 3,5 εκατομμύρια μέσα σε ένα 6μηνο, καταφέραμε να απορροφήσουμε μόνο 210 χιλιάρικα, δηλαδή το 2% του στόχου μας. Τίποτα απογοητευτικά!!

 Μελέτες, ενώ είχαμε υπολογίσει 324 χιλιάρικα μπορέσαμε να απορροφήσουμε μόνο 24 χιλιάρικα, 9% τίποτα.

Αυτά δεν συγκινούν κανέναν, ότι ο δήμος μας που είναι ο μεγαλύτερος παίχτης στα οικονομικά δεν μπορεί να ρίξει χρήματα στην αγορά!!

Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν δεν ρίξουμε λεφτά στην αγορά δεν θα αλλάξει το κλίμα. Θέλω να δείξουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που είναι αποδεκατισμένες, και με προσλήψεις ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν τον Δήμο να απορροφήσουμε χρήματα προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Δεν πάμε καλά επειδή έχουμε μεγάλες εισπράξεις…»

Δυστυχώς για τον τόπο,παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε ως εφημερίδα διότι τι κάναμε;

Απλά κάναμε αυτό για το οποίο υπάρχουμε, κάναμε την δουλειά μας, παρακολουθούμε το Δημοτικό γίγνεσθαι και πιέζουμε για να γίνουν έργα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος!!

 Γι αυτόν τον αγώνα μας δεχθήκαμε από πολλούς ανοίκειες επιθέσεις και …πλούσια συκοφαντία!!

Να λοιπόν που στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ δια στόματος του ιδίου του Δημάρχου επιβεβαιωνόμαστε.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Δήμαρχο άλλωστε δεν έχουμε  και κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία που επίσημα  παρέθεσε, ωστόσο και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, θα θέσουμε τα ερωτήματά μας.

Είναι σημαντικό κανείς να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, αυτό είναι το ένα θέμα..είναι όμως απείρως πιο σημαντικό να έχει σχέδιο και επιλογές για να ξεπεράσει αυτή την αρνητική και απογοητευτική όπως την χαρακτήρισε κατάσταση, και αυτό δεν μας το είπε ο Δήμαρχος!!!

Δηλαδή ,πως θα κάνει αυτό το 2% της απορροφητικότητας 40, 50, 60, για να πέσουν όπως λέει χρήματα ,στην Τοπική Αγορά;

Αυτό είναι το μείζον για τον Δήμο και τους πολίτες, να γίνονται έργα, να αντιμετωπίζονται προβλήματα, και αυτό προφανώς ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι η Δημοτική Αρχή, που δυστυχώς η …απόδοσή της αγγίζει μόλις το 2%!!!

Εντύπωση  ωστόσο προκαλεί η …ατελείωτη σιωπή του …συνδημάρχου και οι ερμηνείες είναι αντικρουόμενες.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι οκ. Καρανίκας με την σιωπή του συναινεί με όσα λέει ο Δήμαρχος, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με την σιωπή του αφήνει τον Δήμαρχο να εκτείθεται και να παίρνει στους ώμους του όλο το βάρος για την ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος σε ότι αφορά την απορροφητικότητα των έργων και την εισροή χρημάτων στην Τοπική Αγορά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν απασχολεί κανέναν, …κινείται στη σφαίρα των πολιτικών σχολίων, εκτός και υπάρχει σκοπιμότητα για λόγους πολιτικούς που όμως εάν και εφ όσον υπάρχει, βλάπτει δραματικά τα συμφέροντα των δημοτών.

 

 

\

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο